Květák v krustičce pečený vcelku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 celý květák
šťáva z 1 citronu
1 PL soli
1 ČL černého pepře
1 PL citronového kari
2 PL kmínu
1 PL olivového oleje (může být i slunečnicový)
1 zakysaná smetana (200 g, 15%)
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Hlávku květáku zbavíme zelených listů a spodní košťálové části.

  2. Předehřejeme si troubu na 200°C

  3. Smícháme koření, drcený česnek, sůl, olej a zakysanou smetanu. Omytý a osušený květák v této směsi pečlivě obalíme, zbytek směsi naneseme na květák, který jsme mezitím umístili do olejem vymazaného kastrolu nebo na plech. Dáme péct do trouby na cca 45 - 50 minut.

  4. Květák potom krájíme na plátky nebo čtvrtky, podáváme se šťouchanými bramborami (Brambory mohou být téměř v jakékoliv úpravě - podle chuti)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!