Kuřecí závitky s česnekem, grilovanou cuketou a mozzarellou ve smetanové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 2 mladé cukety
- 150 g buvolí mozzarelly
- 3 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- provensálské bylinky (nejlépe mlýnek Kotányi)
- dijonská hořčice
Postup Kuřecí závitky s česnekem, grilovanou cuketou a mozzarellou ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Cukety nakrájíme škrabkou na zeleninu na tenké dlouhé plátky (viz foto), vložíme do misky, pokapeme olivovým olejem a opatrně promícháme tak, aby byly všechny strany potřené. Necháme odležet 10 minut. Prostřední část cuket, kterou již nelze nastrouhat na plátky, rozkrájíme na hranolky. Maso rozkrojíme tak, aby vznikl co největší souvislý plát a pod mikrotenovou fólií ho lehce, ale důkladně rozklepeme. Česnek utřeme se solí a potřeme jím plátky masa. Na grilovací pánvi lehce vytřené olivovým olejem opečeme tenké cuketové plátky dozlatova a necháme vychladnout.
Porce masa poklademe vrstvou opečených cuketových plátků, posypeme provensálským kořením se solí a přidáme kousky mozzarelly. Zavineme, upevníme párátky nebo kuchyňskými jehlami, povrch osolíme a opékáme ze všech stran dozlatova. Opečené maso v pánvi odsuneme na stranu, odstraníme přebytečný olej a ponecháme z něj zhruba 2-3 lžíce. Výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky, prosmahneme, prošleháme, zalijeme horkou vodou a ztlumíme teplotu na minimum.
Pánev s masem přiklopíme a patnáct minut necháme probublávat omáčku. Hlídáme. Poté přilijeme smetanu, přidáme hranolky zbylé cukety, omáčku osolíme a přichutíme lžičkou dijonské hořčice. Necháme probublat dalších deset minut a dochutíme. Závitky krájíme na plátky a podáváme s různě upravenými brambory, rýží nebo kuskusem.