Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Recepty, PolévkySuroviny
- 6 kuřecích hřbetů
- 1 cibule
- 1/2 celeru (ve velikosti jablka)
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 2 listy kapusty
- 1/2 porku
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 2 kostky masoxu
- podravka dle chuti
- máslo
Postup Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20 minut. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím.
Připravím si hrnec, ve kterém budu polévku vařit, zpěním si 2-3 lžíce másla, na to dám pokrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) mrkev, orestuju ji, zaliju scezeným vývarem a přidám zbytek zaleniny, také koření, dle chuti dosolím, nebo přidám mletý bílý pepř.
Dovařím ještě tak půl hodinky, na závěr ozdobím polévku kudrnkou (petrželkou).
Pak si zadělám těsto ze 4 vajec (mám svoje domácí) a vyválím těsto.
Z proschlého těsta je pokrájím a hlavně je uvařím zvlášť v osolené vodě, až plavou navrchu, zcedím je, propláchnu vodou a aby se nelepily, zakápnu je olejem a promíchám.