Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

6 kuřecích hřbetů
1 cibule
1/2 celeru (ve velikosti jablka)
2 mrkve
2 petržele
2 listy kapusty
1/2 porku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
2 kostky masoxu
podravka dle chuti
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku dám kuřecí hřbety, zaliju 4 litry vody, uzavřu a nechám od doby varu cca 20 minut. Vypnu, po zchlazení otevřu a přecedím, vývar si odstavím.

  2. Připravím si hrnec, ve kterém budu polévku vařit, zpěním si 2-3 lžíce másla, na to dám pokrájenou (nebo nahrubo nastrouhanou) mrkev, orestuju ji, zaliju scezeným vývarem a přidám zbytek zaleniny, také koření, dle chuti dosolím, nebo přidám mletý bílý pepř.

  3. Dovařím ještě tak půl hodinky, na závěr ozdobím polévku kudrnkou (petrželkou).

  4. Pak si zadělám těsto ze 4 vajec (mám svoje domácí) a vyválím těsto.

  5. Z proschlého těsta je pokrájím a hlavně je uvařím zvlášť v osolené vodě, až plavou navrchu, zcedím je, propláchnu vodou a aby se nelepily, zakápnu je olejem a promíchám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!