Vepřový guláš s játry a křenem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

700 g vepřové plece
200 g vepřových jater
100 g jemně strouhaného křenu
150 ml červeného vína + voda
3 cibule
2 stroužky česneku
plná lžíce sádla
2 lžíce červené sušené papriky
chilli podle chuti
lžíce hl. mouky
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.

  2. Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.

  3. Přisypeme papriku, utřený česnek, 3/4 křenu a koření.

  4. Podlijeme vínem a poté vodou.

  5. Dusíme skoro do měkka. Přidáme játra a společně dovaříme.

  6. Zhustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.

  7. Povaříme a dochutíme.

  8. Na talíři posypeme zbylým křenem. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!