Vepřový guláš s játry a křenem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřové plece
- 200 g vepřových jater
- 100 g jemně strouhaného křenu
- 150 ml červeného vína + voda
- 3 cibule
- 2 stroužky česneku
- plná lžíce sádla
- 2 lžíce červené sušené papriky
- chilli podle chuti
- lžíce hl. mouky
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Vepřový guláš s játry a křenem
Postup přípravy receptu
-
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.
Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.
Přisypeme papriku, utřený česnek, 3/4 křenu a koření.
Podlijeme vínem a poté vodou.
Dusíme skoro do měkka. Přidáme játra a společně dovaříme.
Zhustíme moukou rozmíchanou v trošce vody.
Povaříme a dochutíme.
Na talíři posypeme zbylým křenem. Podáváme s knedlíkem.