Telecí žebírka se zeleninou a houbami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecích žebírek
2 lžíce sádla
sůl
pepř
hl. mouka
2 ks cibule
3 stroužky česneku
10 dkg anglické slaniny
mražená zelenina dle chuti
sušené houby
šálek vývaru (použila jsem kostku)

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Do pekáče, ve kterém budeme žebírka péct, dáme rozehřát sádlo, na kterém žebra opečeme.

  2. Žebra vyjmeme, osmahneme slaninu, cibuli a česnek a nakonec přidáme zeleninu a předem namočené houby, já použila opěnky.

  3. Promícháme, chvilku podusíme, vložíme zpět žebra, zalijeme vývarem a dáme péct do trouby na 160 °C, zhruba dvě hodiny, dokud maso není měkké. Průběžně maso přeléváme výpekem. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!