Kuřecí stehýnka v rajské marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
1 cibule
1 plechovka nakrájených rajčat s česnekem a chilli (použila jsem Italiano Chopped tomatoes with garlic and chilli)
2 lžíce medu
2 stroužky česneku - prolisované
špetka trojbarevného pepře
1 lžička uzené papriky
sůl
2-3 lžičky citrónové šťávy
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. V míse uděláme marinádu, smícháme všechny ingredience kromě soli a pepře, těmi z obou stran posypeme stehna. Poté stehna vložíme do marinády a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

  2. Do zapékací mísy nalijeme trochu olivového oleje, položíme namarinovaná stehna a zalijeme zbytkem marinády.

  3. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 50 minut za občasného přidávání vody neb marináda se může připalovat. Poté sundáme alobal a pečeme dalších deset minut, aby stehna chytla barvu a udělala se kůrčička. Podáváme nejlépe s basmati rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!