Kuřecí stehna v kokosové marinádě s jablky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší kuřecí stehna
máslo
4 střední jablka
Marináda:
kokos
máslo
sůl
mletá sladká červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme. Máslo rozpustíme a smícháme s kokosem, solí a mletou sladkou paprikou. Množství surovin by mělo být zhruba tak, aby se vytvořila hustá kaše. Pekáček vyklademe plátky másla.

  2. Marinádou potřeme kuřesí stehna z obou stran a dáme péci do trouby na cca 180 stupňů. Pečeme odkryté asi 20-30 minut (než se rozvoní).

  3. Jablka omyjeme, jádřinec vykrojíme a jablka nakrájíme na plátky. Posypeme jimi kuřecí stehna a větší část dáme pod ně.

  4. Dáme zpět do trouby a pečeme, než je maso úplně měkké. V případě potřeby podlijeme vodou.

  5. Když je maso měkké, můžeme zvýšit teplotu na cca 200°C a nechat ještě asi 15-20 minut na křupavější kůrčičku.

  6. Podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!