Netradiční koprová polévka
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 200 g hovězího předního masa
- 200 g růžičkové kapusty
- 100 ml kokosového mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce sušeného kopru
- 2 lžíce čerstvého/naloženého kopru
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- kousek mrkve a petržele
- bobkový list
- nové koření
- sůl
- máslo
Postup Netradiční koprová polévka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření. Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu.
Maso vkládáme do vroucí vody – okamžitě se zatáhne a podrží si tak šťávu.
Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi hodinu. Po této době zkontrolujeme, kolik vody se vyvařilo: jelikož budeme přidávat kokosové mléko, můžeme část vývaru odebrat a uschovat, aby nebyla polévka moc řídká. Koření a zeleninu z polévky vyndáme a přidáme kokosové mléko, posekaný čerstvý či naložený kopr, lžíci nebo dvě másla a dvě lžíce kokosu. Necháme vařit ještě 30 minut, poté plotnu vypneme a vložíme do polévky očištěné kapustičky a jeno rozklepnuté vajíčko. Necháme dojít pod pokličkou, kapustičky teplem změknou a vejce krém přirozeně zahustí.
Před podáváním maso nakrájíme a polévku napěníme tyčovým mixérem.