Netradiční koprová polévka

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g hovězího předního masa
200 g růžičkové kapusty
100 ml kokosového mléka
1 vejce
1 lžíce sušeného kopru
2 lžíce čerstvého/naloženého kopru
2 lžíce strouhaného kokosu
kousek mrkve a petržele
bobkový list
nové koření
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření. Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu.

  2. Maso vkládáme do vroucí vody – okamžitě se zatáhne a podrží si tak šťávu.

  3. Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi hodinu. Po této době zkontrolujeme, kolik vody se vyvařilo: jelikož budeme přidávat kokosové mléko, můžeme část vývaru odebrat a uschovat, aby nebyla polévka moc řídká. Koření a zeleninu z polévky vyndáme a přidáme kokosové mléko, posekaný čerstvý či naložený kopr, lžíci nebo dvě másla a dvě lžíce kokosu. Necháme vařit ještě 30 minut, poté plotnu vypneme a vložíme do polévky očištěné kapustičky a jeno rozklepnuté vajíčko. Necháme dojít pod pokličkou, kapustičky teplem změknou a vejce krém přirozeně zahustí.

  4. Před podáváním maso nakrájíme a polévku napěníme tyčovým mixérem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!