Bulgur (hlavní jídlo či příloha)

Recepty, Přílohy

Suroviny

bulgur
cibule
žampióny
pórek
5 cherry rajčátek (nebo 1 normální rajče)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozpálíme si trochu oleje na pánvi a přisypeme do ní 1 hrnek bulguru. Opražíme, osolíme a zalejeme 2 hrnky horké vody, přivedeme k varu, zavřeme pokličkou a necháme stát.

  2. Na druhé pánvi si na cibulce osmažíme nakrájené žampióny, potom 10 minut dusíme, přidáme pórek a na kousky nakrájené cherry rajčátka a podusíme ještě asi 3 minutky.

  3. Asi po 15 minutách bulgur odkryjeme a vysypeme do směsi žampiónů s pórkem. Můžeme buď posypat sýrem a podávat jako hlavní chod nebo s masem jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!