Bramboráčkový sendvič

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 brambor
1 vejce
50 g libové slaniny
jarní cibulka bílá část
česnek podle chuti
3-4 lžíce hladké mouky
mléko podle potřeby
kmín
sůl
pepř
olej nebo sádlo na smažení
----
Hermelín
rajčata
zelený salát

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme a cibulku se slaninou nakrájíme na drobno. Smícháme se zbytkem surovin a dochutíme.

  2. Rozehřejeme tuk a smažíme malé, přibližně stejné placičky, z obou stran dokřupava. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

  3. Sýr a rajčata nakrájíme na plátky, salát na kousky. Vše by mělo být připraveno předem, abychom mohli ještě horké placičky skládat na sebe.

  4. Hotové placičky ihned prokládáme sýrem, salátem a rajčátky. Spíchneme špejlí, aby sendvič držel pohromadě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!