Kuřecí stehna s provensálským kořením a slaninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen horních
provensálské koření
15 dkg slaniny
kečup
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Stehna z obou stran osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením.

  2. Naskládáme do pekáče a zasypeme nakrájenou cibulkou a česnekem a na každé stehno dáme kečup dle chuti (dávám více) a přikryjeme slaninou.

  3. Pekáč zakryjeme na začátek alobalem a dáme do trouby na 230 °C. Po 45 minutách sundáme alobal a necháme dopéct, aby se vypekla slanina do křupava.

  4. Podáváme s bramborem, chlebem, nebo jen se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!