Fazolková kyselka

Recepty, Polévky

Suroviny

30 g másla
1 velká cibule
cca 300 g čerstvých nebo mražených zelených fazolek (já jsem měla mix zelených a žlutých)
100 g paprikové pikantní klobásy (maďarská, chorizo...
2 PL hladké mouky
3 středně velké brambory
1 l vývaru nebo vody (zde kuřecí vývar)
0,25 l plnotučného mléka nebo 100 ml smetany na vaření
ocet
sůl, pepř
popř. kopr

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm na kostičky nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a chvíli restujeme, až klobása pustí tuk a barvu.

  2. Přidáme očištěné, konců zbavené a na špalíčky nakrájené fazolky, na kostky nakrájené oloupané brambory, promícháme a zasypeme moukou. Za stálého míchání chvíli zarestujeme, poté přilijeme vodu nebo vývar a pod pokličkou necháme na mírném ohni probublávat. Občas zamícháme.

  3. Když jsou fazolky i brambory měkké, vlijeme mléko nebo smetanu a necháme přejít varem. Až potom ochutíme solí, pepřem a octem, který přidáváme opatrně, po lžících. Polévku ještě chvíli provaříme a nakonec můžeme přidat asi lžíci nasekaného kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!