Trojboj z lorny

Recepty, Grilování

Suroviny

1 kg krkovičky
1 kg vepřový bůček (libovější špice i s kůží)
300 g uzeného bůčku
4-5 cibulí
sůl
koření Čarodějka (Rojík)

Postup přípravy receptu

  1. Dno lorny jen zcela nepatrně vymázneme kouskem tuku (sádlo, olej), aby se maso nepřichytlo, než pustí šťávu.

  2. Krkovičku i bůček s kůží nakrájíme na větší kousky, uzený bůček na špalíčky a cibuli na půlměsíčky. Posypeme Čarodějkou, osolíme, promícháme a uložíme do lorny.

  3. Lehce podlijeme vodou a přiklopené grilujeme na ohni. Hotové je měkounké, velice voňavé kouřem i použitým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!