Kuřecí prsíčko s nivovo-smetanovou omáčkou v parním hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 větší kuřecí prso (okořenit podle své chuti)
Na omáčku:
10 dkg Nivy (kousek si necháme na straně na ozdobu)
200 ml smetany (je jedno, jak tučné)
1 malá cibulka nebo 1/2 větší
1 malý stroužek česneku
cibulková nať
sůl
pepř
sádlo nebo olej na osmažení cibulky
kousíček másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a překrojíme jej tak, abychom získali 2 plátky. Posolíme, opepříme a dáme do spodní nádoby parního hrnce. Já jsem k tomu dělal ještě brokolici, rovněž v parním hrnci, dal jsem jí do prostředního patra a společně pařil půl hodiny.

  2. Mezi tím si nakrájíme cibuli na jemno a na másle ji lehce osmažíme, jen tak do sklovata a hned přililjeme smetanu. Přivedeme k varu a přidáme nadrobenou nivu a na mírném ohni vaříme, až nám omáčka zhoustne. Dosolíme, dopepříme a odstavíme. Necháme rozpustit kousíček másla na zjemnění a přidáme část nakrájené cibulkové nati a nastrouháme česnek.

  3. Na talíři dozdobíme zbylou nivou a natí. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!