Kuřecí stehna s debrecínskou chutí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
1 cibule na klínky
2-3 stroužky česneku
2-3 nožičky debrecínských párků
50 g anglické slaniny
1 paprika červená
1 bílá paprika
1 lžíce rajského protlaku
koření na kuře
lžička mleté papriky
olej
kousek másla
hl. mouka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytá stehna osolíme a okořeníme. Poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Vytáhneme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a cibuli.

  2. Opečeme a přihodíme česnek na plátky a papriku Po chvíli zarestujeme protlak a zalijeme cca 200 - 250 ml vody. Vlijeme do pekáčku s se stehny. Na každé dáme tenký plátek másla, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby.

  3. Pečeme cca 30 minut. Párky nakrájíme na kolečky a přidáme k masu. Odkryjeme a společně pečeme cca 15 minut do křupava. Nezahušťuji, ale kdo chce může zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a šťávu povaří.

  4. Podáváme s rýži, brambory nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!