Jabčák s krémovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 vanilkový cukr
1 lžička mleté skořice
350 g pokrájených oloupaných jablek
Na těsto:
2 vejce
50 g cukr moučka
3 lžíce teplé vody
100 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
Na náplň:
1 vanilkový pudink
250 ml mléka
1 zakysaná smetana
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Formu (22x22 cm) vyložíme pečícím papírem či alobalem. Dno posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a jablky. V troubě při 250°C zapečeme (asi 15 min).

  2. Než cukr začne karamelizovat, připavíme piškotové těsto. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme po lžících teplou vodu a zvolna vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  3. Nalijeme na předpečená jablka, uhladíme a vrátíme do trouby. Když je piškot upečený (poznáme špejličkou), vyndáme ho a ještě teplý vyklopíme na podložku.

  4. Vrstvu jablek, která teď bude nahoře, potřeme nachystaným krémem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme vychladnout, ztuhnout a můžeme podávat.

  5. Krém: Uvaříme vanilkový pudink v mléce (jen 250 ml), do něhož hned po odstavení vmícháme zakysanou smetanu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!