Kuřecí stehna po srbsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehna dle hladu
1 velká cibule
5 stroužků česneku
10 malých rajčat
1 sklenice nakládané pečené červené papriky
olej
sůl
pepř
trošku másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna opláchneme, osušíme, pak osolíme a opepříme. Do remosky/pekáče nakrájíme cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky. Zalijeme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Nahoru naklademe kuřecí stehna kůží dolů a dáme péct. Po půl hodině stehna otočíme.

  2. Jakmile jsou stehna opečená a kůrčička zlatavá, vyjmeme na talíř. Směs v pekáči rozmixujeme s máslem a trochou převařené vody, aby vznikla omáčka - hustotu si uděláte podle chuti. Mixujeme dohladka. Pak vložíme do omáčky stehna a necháme vniknout chutě.

  3. Na talíř dáme kopečky rýže, stehno a vše zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!