Kuřecí steak s olivami a pečenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g vykoštěných kuřecích stehen bez kůže
3 PL olivového oleje
3 PL balsamikového octa
1 PL Dijonské hořčice (s medem)
3 stroužky česneku rozetřené
sůl
čerstvě mletý pepř
velká hrst čerstvé bazalky
150 g zelených vypeckovaných oliv - přepůlených
1/2 skleničky pečených rajčat i s olejem

Postup přípravy receptu

  1. V míse si našleháme olej, balsamikový ocet, hořčici a česnek. Steaky z obou stran osolíme, opepříme, dáme do mísy a pořádně promícháme s marinádou.

  2. Necháme 3 hod. v chladu odpočinout. Maso dáme na rozpálenou pánev, bez marinády a necháme opéct z obou stran asi 4-5 min.

  3. Maso vyndáme z pánve a vlijeme do ní marinádu, rajčátka i s olejem, olivy a necháme asi 3 min. provařit.

  4. Přidáme bazalku vrátíme maso, necháme chvilku prohřát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!