Kuřecí salát se zeleninou a vejci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího masa (smažené nebo grilované)
2-3 vařená vejce, dle velikosti
50 g pórku
50 g červené papriky
1 větší rajče (120 g)
100 g salátových listů - ledový, little gem...
150 g zakysané smetany
hořčice plnotučná nebo česnek
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve osmažíme kuřecí maso, které osolíme a okořeníme dle vlastní chuti. Maso buď osmažíme nebo ogrilujeme, po zchladnutí pokrájíme na menší kousky. Kdo chce, může rovnou osmažit maso pokrájené. Jako další variantu můžeme použít maso upečené, z kuřete, které jsme měli k obědu a nedojedli.

  2. Listy salátu pokrájíme na nudličky, pórek na tenké plátky, rajče a papriku na kostičky, vše přidáme ke kuřeti a promícháme. V osolené zakysané smetaně rozmícháme dle chuti buď plnější lžičku hořčice nebo stroužek rozetřeného česneku. Smetanu přidáme dle potřeby, na zředění zakysané smetany do krémovější konzistence.

  3. Maso se zeleninou a zakysanou smetanou smícháme, dochutíme dle chuti solí, pepřem a nakonec salát doplníme o pokrájená vejce natvrdo.

  4. Podáváme jako lehkou večeři nebo svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!