Tvarohová bábovka II. s mákem, kaštanovým krémem a ovocem

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
4 PL vody
100 ml oleje
150 g měkkého tvarohu
220 g polohrubé mouky
100 g kokosu
130 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
3 PL máku
2-3 PL kaštanového krému
jahody nebo jiné ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Vejce ušleháme s třtinovým cukrem a vodou do pěny.

  2. Postupně přiléváme olej, přidáme tvaroh a nakonec opatrně vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

  3. Odebereme polovinu těsta a dáme stranou.

  4. Do druhé poloviny těsta zamícháme mák smíchaný s kokosem a drcenými mandlemi.

  5. Jahody, /nebo meruňky nebo jiné ovoce/ omyjeme a pokrájíme na poloviny.

  6. První část těsta nalijeme do formy, poklademe jahodami a přelijeme druhou částí těsta, smíchanou s mákem a kokosem.

  7. Nakonec, povrch bábovky po troškách pokapeme kaštanovým krémem.

  8. Bábovku dáme péci do vyhřáté trouby po dobu 20 minut na 200 stupňů, dál pak dopečeme na 160 stupňů po dobu 35 minut. Kontrolujeme špejlí.

  9. Posypeme cukrem, nebo zdobíme topingem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!