Kuřecí s bylinkovo česnekovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso já použila vykostěná stehna
4 dcl polosuchého bílého vína
šalvěj
rozmarýn
5 stroužků česneku
hladká mouka
olej
4 dcl vývaru nebo vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme a obalíme v mouce.

  2. Přebytečnou mouku oklepeme a maso zprudka ze všech stran opečeme. Přidáme snítky bylinek, česnek a zalijeme vínem.

  3. Přiklopíme a necháme pomalu na mírném plameni probublávat nejméně hodinu, aby se nám vytvořila krásně hladká a jemná krémovitá omáčka.

  4. Během této doby případně podléváme po troškách vodou nebo vývarem.

  5. Omáčku můžeme přecedit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!