Kližka na žampionech, celeru a smetaně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g opracované kližky
- 300 g čerstvých žampionů
- 1/2 sklenice sterilovaného celeru - nudličky
- 1 velká cibule
- 1 lžíce rajského protlaku
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- kmín
- pepř
- sůl
- vývar nebo voda
Postup Kližka na žampionech, celeru a smetaně
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Na oleji restujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatáhnout. Přimícháme protlak, společně osmažíme a poprášíme moukou.
Po krátkém opékání přidáme celer a maso zalijeme do poloviny vývarem. Přihodíme všechno koření a dusíme do měkka. V polovině přidáme na větší kousky nakrájené žampiony.
Podle potřeby podlijeme, ale ne moc, aby omáčka nebyla řídká. Nakonec přidáme smetanu a už povaříme krátce cca 2-3 minuty. Dochutíme a podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.