Kuřecí roláda plněná vaječinou s rajčatovou omáčkou s bazalkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
2-3 vejce
2 velké cibule
sůl
pepř
1 plechovka loupaných celých rajčat
2 čerstvá rajčata
bazalka
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozklepeme a nasolíme, napepříme z obou stran. Prsa naplníme vaječinou, kterou uvaříme svým obvyklým způsobem (orestovat cibuli, rozklepnout vajíčka, osolit, opepřit).

  2. Roládu uzavřeme, ovážeme nití, nebo stáhneme svorkami (z každého prsa děláme 1 roládku). Roládičky zprudka osmahneme na pánvičce, aby se maso po povrchu zatáhlo a zabalíme je do alobalu.

  3. Čerstvá rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky.

  4. Na větší pánev na orestovanou cibulku vložíme rajčata na kostky + nakrájená rajčata z plechovky i se štávou. Do této omáčky vložíme roládičky v alobalu a necháme je dojít pod pokličkou. Až jsou hotové, tak roládičky vyjmeme a rozbalíme z alobalu. Hned na to omáčku rozmixujeme. Lehce dosolíme, ale snažíme se ničím nepřebít rajskou chuť. Omáčku dochutíme jen bazalkou, která se k ní velmi hodí.

  5. Roládičky servírujeme zešikma nakrájené se šťouchanými brambory a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!