Kuřecí roláda plněná vaječinou s rajčatovou omáčkou s bazalkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2-3 vejce
- 2 velké cibule
- sůl
- pepř
- 1 plechovka loupaných celých rajčat
- 2 čerstvá rajčata
- bazalka
- alobal
Postup Kuřecí roláda plněná vaječinou s rajčatovou omáčkou s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa rozklepeme a nasolíme, napepříme z obou stran. Prsa naplníme vaječinou, kterou uvaříme svým obvyklým způsobem (orestovat cibuli, rozklepnout vajíčka, osolit, opepřit).
Roládu uzavřeme, ovážeme nití, nebo stáhneme svorkami (z každého prsa děláme 1 roládku). Roládičky zprudka osmahneme na pánvičce, aby se maso po povrchu zatáhlo a zabalíme je do alobalu.
Čerstvá rajčata oloupeme, nakrájíme na kostky.
Na větší pánev na orestovanou cibulku vložíme rajčata na kostky + nakrájená rajčata z plechovky i se štávou. Do této omáčky vložíme roládičky v alobalu a necháme je dojít pod pokličkou. Až jsou hotové, tak roládičky vyjmeme a rozbalíme z alobalu. Hned na to omáčku rozmixujeme. Lehce dosolíme, ale snažíme se ničím nepřebít rajskou chuť. Omáčku dochutíme jen bazalkou, která se k ní velmi hodí.
Roládičky servírujeme zešikma nakrájené se šťouchanými brambory a omáčkou.