Kuřecí řízky s uzeným sýrem a sušenou šunkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího masa - stehenní nebo kuřecí řízky
70 g uzeného sýru
40 g sušené šunky (např. schwarzwaldská, cca 3 plátky)
1 vejce
30 g polohrubé mouky
sůl - pozor na slanost sýru a šunky!
pepř mletý
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na malé kousky, které dáme do mísy. Přidáme jemně pokrájenou sušenou šunku a hrubě (nebo jemně) nastrouhaný uzený sýr, osolíme, opepříme a smícháme s moukou a vejcem.

  2. Směs rozdělíme na dvě části, ze kterých vytvarujeme v mokrých rukách ovály podobné kuřecím řízkům, ty následně obalíme v čerstvé strouhance. Pokud se bojíme manipulace s takto velkými plackami, klidně uděláme čtyři menší placičky, na chuti to neubere, jen už se nebudou podobat řízkům:-).

  3. Smažíme v nepřilnavé pánvi s rozpáleným olejem dozlatova, otáčíme až po úplném osmažení z jedné strany. Nejprve je směs celkem měkká, ale smažením se zpevní a s otočením není problém. Přehnané zahuštování je zbytečné, jen nám pokazí chuť, o kterou jde u jídla především.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, zeleninovým salátem, tatarkou...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!