Ječné kroupy s cizrnou a rajčaty

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek ječných zabíjačkových krup (předem vařených)
1 konzerva 400 g cizrny
1 konzerva 400 g krájených rajčat
1 kostka zeleninového vývaru Natur (nemusí být)
1 čerstvá červená paprika
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
3 stroužky česneku
1 lžička římského kmínu
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
pár lístků čerstvé máty - podle chuti, nemusí být
podle chuti můžeme přidat chilli papričku

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, na větší kousky nakrájenou papriku a za občasného míchání smažíme cca 8 minut. Dáme rozmačkaný česnek, podrcený kmín a protlak a krátce za stálého míchání osmažíme.

  2. Potom přidáme konzervu rajčat, cizrnu, zvýšíme teplotu a přivedeme k varu. Vývar nebyl potřeba, ale pokud by bylo nutné podlít, svaříme 1/2 kostky Natur bez konzervantů a 1/2 hrnku vody. Teplotu snížíme a vaříme 5 minut, pak přidáme kroupy, sůl a pepř a chilli dle chuti a za stálého míchání ještě cca 2-3 minuty povaříme.

  3. Pokud je protlak moc kyselý, maličko přisladíme špetkou stévie (kdo může, tak troškou cukru). Přidáme nasekanou petrželku (kdo má rád i mátu), promícháme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!