Cuketa v těstíčku a mandlích

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 mladá cuketa
sůl podle potřeby
koření Hungaria
citronový pepř
koření Adamova žebra
100 g hladká celozrnná mouka
1 lžička Solamylu
2 žloutky
50 g plátků mandlí
vlažná voda podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, solamylu, žloutků a vody vyšleháme hustější těstíčko. Podle potřeby přidáme vodu, nebo mouku.

  2. Cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme, necháme vypotit.

  3. Pak osušíme papírovou útěrkou a malinko posypeme kořením, které do koleček jemně vmasírujeme.

  4. Každé kolečko obalíme v mouce, pak je vložíme do těstíčka.

  5. Rozehřejeme olej.

  6. Vždy zespodu už obalené cukety v těstíčku nalepíme několik plátků mandlí a malinko jich dáme i na vrchní stranu.

  7. Smažíme dorůžova z obou stran. Podáváme se zeleninou, popřípadě může být tahle cuketa sama přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!