Kuřecí prsíčko na mrkvi a pomeranči

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks kuřecího prsíčka
Na marinádu:
1 lžíce pomerančové šťávy
1 lžička medu
1 lžíce ústřičné omáčky (může být i sojová omáčka)
1/2 lžičky octa
1/2 lžičky skořice
lžička Solamylu
menší mrkev nebo hrst baby karotky
1/2 pomeranče bez kůry
1 kus lahůdkové cibulky
1/2 menší klasické cibule
špetka cukru
sůl
sypké chilli koření
pepř
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do surovin na marinádu vložíme osolená a čili kořením mírně posypaná prsíčka a necháme je nejméně 2 hodiny marinovat.

  2. Na olej dáme smažit cibuli, přihodíme baby karotku, nebo mrkev nakrájenou na špalíčky, kuřecí prsíčko rozkrojené a namarinované, prosmažíme z obou stran, přidáme marinádu, jarní cibulku, cukr, podle potřeby sůl a ještě chvilinku podusíme.

  3. Podle potřeby malinko podlijeme vodou.

  4. Nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč a ještě prohřejeme. Podáváme s rýží, popřípadě s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!