Kuřecí prsíčka v Sherry omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 silnější kuřecí prsa
hladká mouka
sůl
pepř
granulovaný česnek
3 stroužky česneku
slunečnicový olej
2 silnější plátky másla
4 středně velké žampiony
1/2 skleničky sušených rajčat v olejovém nálevu (použila jsem Kaiser Franz Josef)
2 dl Sherry Cream (použila jsem Tio Nico Sherry)
hrnek vývaru - více podle nutnosti
1 malá smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa rozkrojíme každé na dva tenčí plátky. Mouku smícháme se solí, pepřem, granulovaným česnekem a maso v ní obalíme.

  2. Na pánvi na oleji z obou stran osmažíme obalené plátky dozlatova, vyjmeme z pánve. Přendáme na mísu a udržujeme v teple.

  3. Do pánve přidáme máslo, na plátky nakrájené žampiony, na půlky nakrájená rajčata a utřené stroužky česneku, mírně osmahneme. Podlijeme Sherry krémem a vývarem a necháme dusit, dokud omáčka nezhoustne. Poté přilijeme smetanu a za neustálého míchání necháme směs spojit.

  4. Vrátíme prsa do pánve, necháme minutku, dvě projít varem a podáváme. Jako přílohu jsem volila špagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!