Kuřecí s kapií

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehýnka
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sojové omáčky
1 dl bílého vína
1 sterilovaná kapie
sůl
petrželová nať
Marináda:
1 vejce
2 lžičky solamylu
2 lžíce oleje
1 lžička zázvoru

Postup přípravy receptu

  1. Prísady na marinádu rozmiešame a stehná do nej naložíme na 12 hod (občas obrátime).

  2. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu len dosklovita a pridáme stehná, ktoré opečieme z oboch strán asi 2 min.

  3. Potom mimo ohňa pridáme zvyšok marinády, víno, sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a osolíme. Omáčku rozmiešame a vrátime na oheň. Pomaly za stáleho miešania omáčky privedieme k varu. Podlejeme horúcou vodou a pomaly dusíme domäkka. Občas podlejeme, ak treba, a premiešame. Po dovarení musíme mať dostatok omáčky.

  4. Keď je mäso mäkké, pridáme na rezance nakrájanú kapiu a ešte 5 min podusíme. Podávame posypané vňaťou s ryžou, tarhoňou, kuskusom, cestovinami, podľa chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!