Kuřecí prsa v zakysané marinádě zapečená se žampiony a těstovinami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 velká kuřecí prsa
olivový olej
pórek
300 g žampionů (1 krabička)
250 ml smetany ke šlehání
Marináda:
olivový olej
koření gyros
cca 200 g zakysané smetany (1/2 velkého kelímku)
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme olivový olej s kořením gyros a zalijeme jím kuřecí kousky. Přidáme půl kelímku zakysané smetany a pořádně promícháme. Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc.

  2. Pórek nakrájíme na půlkolečka. Žampiony nakrájíme podle velikosti - velké na šestinky, menší na poloviny - měly by být přibližně velké jako kuřecí kousky.

  3. Pánvičku rozpálíme, slijeme na ni olej z marinády (pokud to nejde - marináda díky zakysance ztuhne - přidáme trochu oleje) a krátce na něm orestujeme pórek - neměl by hnědnout.

  4. Přidáme maso s marinádou a opékáme ze všech stran.

  5. Než se maso zatáhne a opeče, na vedlejší pánvičce několik minut orestujeme žampiony.

  6. Těstoviny uvaříme podle návodu. Scedíme je, smícháme spolu s kuřecí směsí a žampiony.

  7. Dáme zapéct do rouby na 180 stupňů. Po 20 minutách vytáhneme, zalijeme smetanou ke šlehání a vrátíme do trouby na další půl hodiny. Můžeme ztlumit stupně na 150.

  8. Můžeme přikrýt alobalem, aby se těstoviny příliš neopékaly a nehnědly.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!