Kuřecí prsa nadivoko s brusinkovou salsou a šťouchaným bramborem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
3-4 PL divokých brusinek
150 ml červeného vína
koření na divočinu
sůl
pepř
olej
2 KL hořčice
2 KL Solamylu
2 KL sojové omáčky
vývar kuřecí

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na silnější plátky a lehce poklepeme rukou. Prsíčka potřeme směsí z hořčice, sojové omáčky, soli, pepře a koření na divočinu. V této směsi necháme prsíčka v chladu asi 2 hodiny.

  2. Kuřecí prsa vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na pánvi z obou stran pěkně dozlatova. Vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple.

  3. Výpek lehce zaprášíme solamylem, přidáme marinádu z prsíček, malinko vývaru, divoké brusinky, červené víno a zamícháme. Salsu pak zredukujeme do krémové a lesklé konzistence. Podáváme na ohřátém talíři se šťouchaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!