Vepřové obalené bazalkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové maso (já měla 250 g plecka na malé plátky)
větší množství bazalky (nakrájenou na kousky)
1 KL Koření na steak (chilli)
mouka
mléko
sůl
tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé plátky a jemně rukou naklepeme.

  2. V misce smícháme bazalku, koření, mouku, mléko tak aby vzniklo husté těsto. Pečlivě v něm maso obalíme. Vkládáme na rozpálený olej a po obou stranách pečeme nadvakrát po 4 minutách (na 1 straně 4 minuty, obrátíme – opět 4 minuty a celý proces zopakujeme)Mělo by to být jemně pikantní a hlavně cítit po bazalce.

  3. Přílohu volíme podle sebe – nejlépe asi brambory. Recept vznikl obměnou podle Babici, viz odkaz v POZN. Mně chyběla vejce a chtěla jsem chtěla vyzkoušet chuť té bazalky a jak se to peče. Bylo to vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!