Vejce zapečené na zelených fazolkách

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Podle počtu strávníků, já dělala jenom jednu porci a na tu jsem potřebovala:
1 vejce
1/2 plechovky sterilovaných zelených fazolek
olej
1 stroužek česneku
3 lžíce kečupu
sůl
zelená petrželová nať
50 g strouhaného sýra (já jsem použila plísňový sýr)

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky scedíme a necháme okapat.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme na drobno nakrájený česnek, přidáme fazolky, kečup, sůl, nasekanou nať a chvíli podusíme.

  3. Z fazolek na pánvi utvoříme pomocí vidličky hnízdo, do kterého rozklepneme vejce. Přikryjeme na chvíli poklicí. Jakmile začne žloutek tuhnout, posypeme sýrem a necháme ještě chvíli pod poklicí dopéct.

  4. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleninou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!