Sladkokyselé krůtí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
1 vajíčko
1/2 hrnku hladké mouky
sůl
olej
šťáva z 1 pomeranče
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce pomerančové marmelády
1 lžíce hnědého cukru
sezam

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme omáčku, ve které budeme krůtí kousky namáčet - smícháme šťávu z pomeranče, cukr, marmeládu a sojovku a odložíme stranou.

  2. Krůtí kousky (maso pokrájené na velikost cca 3x3 cm) osolíme, obalíme ze všech stran v mouce, v rozšlehaném vajíčku a znovu v mouce.

  3. Osmažíme na dvou lžících oleje v rozpáleném woku, promícháváme, trvá to tak max. 5 minut.

  4. Osmažené kousky masa přesuneme lžící postupně do omáčky, rychle ze všech stran namočíme a vyndáme na připravený talíř s přílohou, na talíři posypeme sezamovým semínkem.

  5. Vhodnou přílohou je rýže nebo rýžové nudle, může být i samotná zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!