Kuřecí plátky na špeku a čerstvých paprikách

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

2 vykostěná kuřecí stehna
50-100 g špeku
1 větší cibule
1 červená paprika
1 bílá paprika
1 kl sladké papriky
1 kostka zeleninového bujónu
1 zarovnaná pl hladké mouky
1 kelímek (200g)zakysané smetany
1/2 dl mléka (nebo vody)
sůl
pepř (na okořenění masa)

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme, nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, mírně osolíme a opepříme. Špek nakrájíme na menší kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, očištěné a jadřinců zbavené papriky nakrájíme na silnější proužky, malou část z obou paprik nakrájíme na drobné kostičky na závěrečnou ozdobu.

  2. Do rozehřátého hrnce dáme slaninu, necháme 4 minuty smažit, přidáme cibuli, restujeme 5 minut, pak přidáme připravené maso a z každé strany po 3 minutách necháme zatáhnout.

  3. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme do tří čtvrtin masa vodou, přidáme papriky, rozdrobíme kostku bujónu a na mírném plameni necháme pod pokličkou 20 minut dusit (pokud použijeme papiňák, postup je stejný, jen podlijeme 1,5 dcl vody a od doby varu pod tlakem dusíme pouze 10 minut).

  4. Poté maso a cca 3 polévkové lžíce husté směsi odložíme stranou a zbytek šťávy rozmixujeme ponorným mixerem. V zakysané smetaně promíchané s 1/2 dcl mléka nebo vody rozmícháme lžíci mouky a za stálého promíchávání vlijeme do rozmixované šťávy.

  5. Necháme 5 minut vařit, přidáme maso a odebranou směs, necháme prohřát a podáváme posypané drobounkými kostičkami čerstvé papriky. Jako příloha se hodí houskový knedlík, těstoviny nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!