Nepečené perníkové košíčky s jablečnou náplní a šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

NA BÁBOVIČKY:
200 g perníčků s cukrovou polevou
80 g tuku v kostce Créme Bonjour (nebo másla)
8 ks silikonových formiček na muffiny
NA NÁPLŇ:
350 - 400 g hrubě nastrouhaných jablek
1-2 zarovnané lžíce cukru - dle potřeby
1/2 sáčku mandlového pudinku (nebo vanilkového pudinku)
zhruba 140 - 150 ml vody - dle potřeby
NA DOZDOBENÍ:
250 ml smetany na šlehání nebo Rama Cremefine - v lahvičce
špetka mleté skořice na posypání šlehačky (můžeme taky použít s cukrem)
opražené mandlové nudličky
karamelový topping
1 - 2 jablka
meduňka (nebo máta)

Postup přípravy receptu

  1. Perníčky jemně nastrouháme, přidáme tuk a zpracujeme v těsto.

  2. To rozdělíme na 8 ks a vtlačíme, ne moc tence, do silikonových košíčků na pečení muffin. Dáme vychladit.

  3. Nastrouhaná jablka podusíme za občasného promíchání, pokud mají málo štávy, přidáme malé množství vody. Zahustíme pudinkem rozmíchaným ve vodě a dosladíme dle své chuti.

  4. Vodu přidáme dle potřeby. Necháme zchladnout a pak dáme vychladit.

  5. Z formiček vyloupneme (nevím, jak to lépe napsat) perníkové košíčky, naplníme je vychlazenou jablečnou náplní, nahoru přidáme ušlehanou šlehačku a dozdobíme dle své fantazie a možností.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!