Kuřecí paličky v hříbkovo-bylinkové smetanové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích paliček
citronová šťáva z 1 citrónu
2 polévkové lžíce másla
sůl
pepř
6 lístků šalvěje
2 větvičky čerstvého citronového tymiánu (nebo malá lžička sušeného)
1 polévková lžíce oleje
1 cibule
1-2 stroužky česneku
50 g Schwarzwaldské šunky
1 lžička hladké mouky (nemusí být)
hrst předem namočených sušených hříbků (nebo odpovídající množství čerstvých)
100 ml vývaru nebo vody
100 ml bílého vína
200 ml smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí paličky omyjeme, osušíme, dáme do pekáčku, zalijeme citr. šťávou, osolíme, opepříme, přidáme šalvěj a odrhnuté tymiánové lístky a máslo. Všechno řádně promícháme a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut.

  2. Na omáčku zpěníme na oleji cibuli, přidáme podrcený česnek a na nudličky nakrájenou šunku a chvíli restujeme. Zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme houby, podlijeme vývarem a vínem a provaříme. Nakonec přidáme smetanu.

  3. Hotovou omáčkou přelijeme maso a pečeme ještě asi 30 minut za občasného přelití masa a promíchání omáčky.

  4. Jako přílohu jsme měli dušenou rýži, ale byly by dobré i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!