Mléčná marcipánka (modelovací hmota)

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 kg:
0,273 kg cukru moučka
0,273 kg sušeného mléka
0,040 kg ztuženého pokrmového tuku
0,273 kg fondánu
0,070 kg škrobového sirupu
0,008 kg vanilkového aroma
(cukr vanilin)
0,050 kg rumového aroma
0,050 l vody
4 kg:
1,092 kg cukru moučka
1,092 kg sušeného mléka
0,160 kg ztuženého pokrmového tuku 0,160
1,092 kg fondánu
0,280 kg škrobového sirupu
0,032 kg vanilinového aroma
0,020 kg rumového aroma
0,200 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Do kotle s hákem dáme prosátý moučkový cukr se škrobovým sirupem, prosáté sušené mléko, změklý ZPT (ztužený pokrmový tuk), fondán, rumové aroma i vanilkové aroma (cukr vanilin).

  2. Za pomalého chodu mícháme a postupně přiléváme vodu, než docílíme požadované konsistence (už by se měla tvarovat do sebe s malých hrudek).

  3. Nakonec hmotu propracujeme na stole (hmota by měla být hladká bez kousků smetanové barvy) a zabalíme do igelitu a necháme odležet. Modelovací hmotu můžeme barvit potravinářským barvivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!