Kotleta se sýrem a šunkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřové kotlety
1 plátek sýra Krolewski zauzený
2 plátky vepřové královské šunky
1 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce plnotučné hořčice
sůl
mletý pepř
Na šťávu:
1/4 bujónu
1 lžička sladkého kečupu
1 lžička Worcesterové omáčky
1 lžička sójové omáčky
1 lžička kukuřičného škrobu
100 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Ve 100 ml rozpustíme bujón, přidáme worčestrovou a sójovou omáčku, kečup a kukuřičný škrob.

  2. Nakrájenou kotletu na plátky naklepeme a okraje nepatrně nařízneme. Mírně osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí.

  3. V pánvi na rozehřátý olej klademe maso potřené hořčicí dolů. Kotlety opečeme, obrátíme a na každý plátek dáme trochu nastrouhaného sýra a zasypeme jej šunkou nastrouhanou na hrubo.

  4. Opečené maso dáme na talíře a do výpeku v pánvi vlijeme připravenou směs a necháme přejít varem. Šťávou přelijeme kotlety na talířích. Podáváme s hranolky, opečenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!