Kuřecí paličky pikantní (párty)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 ks kuřecích paliček
6 lžic oleje
2 lžíce solamylu
2 lžíce koření Gril žebírka
3 lžíce magi
2 lžíce worcestru
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička mletého kmínu
1 lžička chilli koření
1 chilli paprička sušená
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. V míse všechno koření rozmícháme v oleji i s nastrouhaným česnekem a na drobno nakrájenou chilli papričkou. Do připravené marinády vložíme maso, řádně vše promícháme a necháme uležet v lednici 24 - 48 hod.

  2. Připravené maso vyskládáme na pekáč vystlaný pečícím papírem a dáme péct na mírnou teplotu. Já používám horkovzduch 150 stupňů na 55 min. Maso musí jít od kosti a udělat lehce křupavou kůžičku. Po celou dobu to nechám péct bez otáčení.

  3. Podáváme s bílým pečivem (francouzskou bagetu doporučuji) a nezapomeňte si dát sosík z pekáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!