Dýňový cheesecake (Hokkaido)

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 balení sušenek BeBe kakaové
300 g dýně Hokkaido (bez semínek)
100 ml polotučného mléka
2 vejce
40 g medu
1 ks BIO vanilkový cukr
250 g odtučněného tvarohu
250 g sýru Ricotta
1 lžička mleté skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Na plech vyložený pečícím papírem si poklademe na kousky pokrájenou dýni i se slupkou a necháme péct v troubě předehřáté na 180°C cca 30 minut.

  2. Mezitím si připravíme korpus. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo rozemeleme v mixéru a zalijeme mlékem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Korpus dáme do trouby na 10 minut.

  3. Dále si v míse smícháme ricottu, tvaroh, vejce, med, vanilkový cukr, skořici a přidáme špetku soli.

  4. Upečenou dýni rozmixujeme dohladka a přidáme k tvarohové směsi. Vše vlijeme na korpus a pečeme dalších 45-60 minut. Povrch by měl zezlátnout a náplň ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!