Kuřecí nudličky na červené zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

maso z 1 celého vykostěného kuřete
1 cibule
1 větší mrkev
1 červená kapie
8 sušených rajčat
1 lžička sušené bazalky
sůl
pepř
3 lžíce hladké mouky
600 ml kuřecího vývaru na podlití
2 lžíce sádla
1 lžíce oleje ze sušených rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme sádlo a olej.

  2. Nudličky masa osolíme a opepříme nejlépe čerstvě umletým pepřem a vložíme je do rozpáleného tuku, zprudka je opečeme z obou stran.

  3. Takto opečené nudličky vybereme z pánve a do výpeku dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky, mrkev nakrájenou na tenká kolečka a nudličky nakrájené kapie a sušených rajčat.

  4. Zeleninovou směs opékáme zprudka, dokud mrkev a kapie nebudou poloměkké /asi 10 min./.

  5. Pak do směsi nasypeme hladkou mouku, promícháme ji se směsí, vsypeme sušenou bazalku a podlijeme kuřecím vývarem, rádně promícháme a přivedeme k varu, osolíme a opepříme dle své chuti.

  6. Vaříme na mírném ohni asi 15 min., pak nazpět vložíme kuřecí nudličky a necháme je prohřát spolu se zeleninovou směsí.

  7. Pokud bude omáčka příliš hustá, můžeme ji naředit do námi požadované konzistence kuřecím vývarem nebo vodou.

  8. Podáváme s jakoukoliv přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!