Kuřecí maso v marinádě
Recepty, MinutkySuroviny
- 400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna bez kosti a kůže)
- Na marinádu budeme potřebovat:
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- 3 lžíce sladké chilli omáčky
- 3 lžíce Worcesterové omáčky
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička koření Aztécký poklad
- 1/4 lžičky sušeného česneku nebo 1 prolisovaný stroužek
- 1/4 lžičky citronového pepře (pokud nemáme, použijeme obyčejný mletý)
- 1/4 lžičky mletého zázvoru (můžeme vynechat)
- Na smažení budeme potřebovat:
- silnější plátek másla
- 5-6 lžic oleje
- sůl na dochucení
- čerstvá zelenina nebo salát na přílohu
- (podle chuti volské oko)
Postup Kuřecí maso v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu.
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost.
Z jedné strany zlehka, nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, obalíme marinádou a necháme alespoň hodinu odpočinout.
Poté na pánvi rozehřejeme máslo společně s olejem a kousky masa smažíme přibližně 6minut z každé strany.
Během smažení lehce masem na pánvi pohybujeme z toho důvodu, že sladší marináda má tendenci se mírně přichytávat.
Měkké kousky masa na talíři podle potřeby osolíme a obložíme zeleninou. Podáváme buď s pečivem, ale hodí se i šťouchané brambory.