Kuřecí maso v marinádě

Recepty, Minutky

Suroviny

400 g kuřecího masa (prsa nebo stehna bez kosti a kůže)
Na marinádu budeme potřebovat:
1 lžíce medu v tekutém stavu
3 lžíce sladké chilli omáčky
3 lžíce Worcesterové omáčky
3 lžíce oleje
1 lžička koření Aztécký poklad
1/4 lžičky sušeného česneku nebo 1 prolisovaný stroužek
1/4 lžičky citronového pepře (pokud nemáme, použijeme obyčejný mletý)
1/4 lžičky mletého zázvoru (můžeme vynechat)
Na smažení budeme potřebovat:
silnější plátek másla
5-6 lžic oleje
sůl na dochucení
čerstvá zelenina nebo salát na přílohu
(podle chuti volské oko)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin ve vhodné nádobě vyšleháme marinádu.

  2. Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na námi požadovanou velikost.

  3. Z jedné strany zlehka, nejlépe přes potravinářskou folii naklepeme, obalíme marinádou a necháme alespoň hodinu odpočinout.

  4. Poté na pánvi rozehřejeme máslo společně s olejem a kousky masa smažíme přibližně 6minut z každé strany.

  5. Během smažení lehce masem na pánvi pohybujeme z toho důvodu, že sladší marináda má tendenci se mírně přichytávat.

  6. Měkké kousky masa na talíři podle potřeby osolíme a obložíme zeleninou. Podáváme buď s pečivem, ale hodí se i šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!