Zapečená rýže s mletým masem a broskvemi

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
350 g rýže
2 velké cibule
2 plechovky broskví
250 ml kari kečupu
1 smetana ke šlehání
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibulku opečeme s mletým masem, osolíme a opepříme. Rýži vaříme podle návodu a pak smícháme s mletým masem. Broskve slijeme (nálev dát stranou) a nakrájíme na plátky.

  2. Do pekáčku vrstvíme střídavě směs s mletým masem a broskve, poslední vrstva jsou broskve.

  3. Kečup, smetanu a nálev z broskví svaříme, promícháme a nalijeme na nákyp. Zapékáme 20 min při 200°C (horkovzdušná trouba), broskve nesmí zhnědnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!