Květáková omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 většího květáku
1 palice česneku
2 lžičky lahůdkového droždí
1/2 hrnku parmazánu (minimálně)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celou paličku česneku nahoře trošku seřízněte, zakápněte olejem a dobře zabalenou do alobalu upečte - asi 30 minut na 180 st.C.

  2. Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka. Pak jej - trochu zchladlý - přemístěte do mixovací nádoby.

  3. Do mixéru vložte i upečené vyloupnuté stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Sýrem nemusíte šetřit. Vše umixujte do hladka. Osolte a opepřete dle chuti.

  4. Skladujte v uzavřené sklenici v lednici. Použití je velmi široké. Je ideální na těstoviny, k pečenému masu, k zelenině, při grilování.......


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!