Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo - dýňovými koláčky a limetkovým jogurtem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Kuřecí maso:
125 g kuřecích prsou
10 g zázvoru
2 lžíce kokosového mléka
1/2 lžíce oleje
Na špičku nože skořice
mleté chilli
1 lžička bramborového škrobu
1 lžička limetkové šťávy
Čočkovo - dýňové koláčky:
1 malá cibule (35g)
1 lžíce oleje
100 g dýně Hokkaido
50 g červené čočky
50 ml kokosového mléka
1/2 lžičky římského kmínu
150 ml vody nebo nejlépe kuřecího vývaru
Sůl
Limetkový jogurt:
50 g bílého jogurtu
Špetka sušené citronové trávy
Na špičku nože nastrouhané kůry z limetky
Špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme.

  2. V misce smícháme ingredience na marinádu ke kuřeti. Kuřecí maso nakrájíme na delší nudličky a dáme marinovat. Dýni i se slupkou nastrouháme nahrubo. Římský kmín podrtíme v hmoždíři.

  3. V kastrůlku si na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme římský kmín, dýni a čočku, promícháme. Přidáme kokosové mléko, vývar nebo vodu a lehce osolíme.

  4. Pod poklicí dusíme 15–20 minut. Pokud se směs připaluje, lehce podlijeme. Ale ve výsledku chceme získat hustou kaši.

  5. Maso napícháme na párátka. Plech vyložíme pečícím papírem. Na plech klademe čočkovou kaši (4 ks) do tvaru koleček. Na plech položíme i maso a dáme na 20 minut péct.

  6. Rozmícháme jogurt s citronovou kůrou, špetkou soli a limetkovou kůrou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!