Sladkokyselé meruňky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg zralých, ale tvrdých meruněk
1/4 l octa
1/4 l vody
150 g moučkového cukru
kousek celé skořice
1/2 lžičky anýzu
1 badyán
1/2 lžičky nového koření
1 malá feferonka (nemusí být, kdo nemá rád)

Postup přípravy receptu

  1. Marhule umyjeme a rozpolíme. Do kastróla nalejeme ocot, vodu a pridáme cukor. Uvedieme do varu.

  2. Do vriaceho nálevu po častiach pridávame marhule, krátko povaríme a dierovanou naberačkou vyberáme na tanier (do misy). Takto postupne povaríme všetky marhule.

  3. Potom do nálevu pridáme narezanú feferónku, badyán, anýz, škoricu a nové korenie a 5 minut povaríme.

  4. Vložíme späť marhule, ale už ich iba prehrejeme.

  5. Marhule naukladáme do nahriatych fliaš, zalejeme nálevom aj s korením, uzatvoríme viečkami a obrátime hore dnom. Necháme ich tak, kým nevychladnú úplne. Potom otočíme a odložíme. Podávame k mäsovým minútkam.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!