Vepřové řízečky v těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové řízky (kýta)
česnek
sůl
sádlo na smažení
těstíčko:
1 vejce
120-150 ml mléka
rovná lžíce parmezánu
sůl
majoránka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na menší řízečky (lépe se smaží, obal z nich neopadává), zlehka naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a osolíme.

  2. Z mléka, vejce, sýru, majoránky a mouky vidličkou vyšleháme těstíčko, které osolíme podle chuti (mouky přidat tolik, aby těstíčko bylo husté tak, že z řízků hned nesteče). Počet vajec i ostatních surovin do těstíčka volíme podle množství masa.

  3. Řízečky napíchneme na vidličku, protáhneme těstíčkem a dáme smažit na pánev s rozehřátým sádlem. Smažíme spíš pomaleji, z obou stran. Hotové maso je šťavnaté a velice příjemně voní. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!