Marinovaná krkovice na špejli s arašídovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice po cca 200 g
marináda:
2 lžíce oleje
lžička čerstvého zázvoru nakrájeného na drobno
lžíce dobré sojové omáčky
1/2 lžičky cukru
lžička uzené papriky
sůl
pepř
omáčka:
180 ml kokosového mléka
2 lžíce arašídového másla
3 lžíce hrubě nasekaných arašídů
rybí omáčka podle chuti
chilli podle chuti
pár kapek z limetky
špetka cukru
---
olej na opečení masa
bambusové špejle

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici nakrájíme po délce na cca 2 cm proužky. Smícháme marinádu a maso naložíme nejméně na dvě hodiny. Arašídy opražíme na suché pánvi do zlaté barvy a odložíme.

  2. Marinované maso napícháváme na špejli jako harmoniku. Opékáme ze všech stran do hnědé barvy a do měkka.

  3. Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu vydusíme na tuk. Přilijeme kokosové mléko, přidáme máslo, polovinu arašídů a zbytek surovin.

  4. Chvíli povaříme, až omáčka pěkně zhoustne. Dochutíme a můžeme podávat. Na talíři špízky přeléváme omáčkou, posypeme zbytkem arašídů a podáváme třeba jen s pečivem nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!