Barevná rajčátka na česnekovém oleji

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

červená mini rajčátka
žlutá mini rajčátka
olivový olej
stroužek česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčátka i se stopkami omyjeme a lehce osušíme. Pak je vhodíme na pánev s rozpáleným olivovým olejem (stačí 1 polévková lžíce).

  2. Přidáme rozpůlený, neoloupaný stroužek česneku a několikrát na pánvi prohodíme, až rajčátka začnou praskat a česnek vonět.

  3. Pozor, trvá to jen chviličku, rajčata nesmí začít pouštět šťávu. Ihned servírujeme buď jako přílohu k masíčku, nebo jako samostatné lehké jídlo s opečeným toustíkem. Na talíři můžeme mírně přisolit, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!